Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Καταγγελία

Την 06-02-2015, συνάδελφος ασκούμενη δικηγόρος μας κατήγγειλε περιστατικό που έλαβε χώρα σε γραφείο του Ειρηνοδικείου στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου, όπου συγκεκριμένη γραμματέας απρόκλητα επιτέθηκε φραστικά στην εν λόγω συνάδελφο, αρνούμενη να την εξυπηρετήσει. 
Ειδικότερα, η συγκεκριμένη γραμματέας με εριστικό ύφος φέρθηκε αγενώς στη συνάδελφο, λέγοντάς της μάλιστα με υψωμένη τη φωνή ότι “εσείς οι ασκούμενοι μόνο προβλήματα ξέρετε να δημιουργείτε”, “εσείς οι ασκούμενοι μόνο να ενοχλείτε τις γραμματείες ξέρετε” κι “οι ασκούμενοι δεν μπορείτε να κάνετε δουλειά σωστά” (sic), ενώ συνέχισε να φωνάζει αναφερόμενη απαξιωτικά εν γένει στους ασκούμενους δικηγόρους. Σημειωτέον ότι δύο ημέρες νωρίτερα, είχε προηγηθεί ξανά – απρόκλητη – αγενής συμπεριφορά της συγκεκριμένης γραμματέως στη συνάδελφο. Μάθαμε μάλιστα από άλλες πηγές ότι η εν λόγω γραμματέας είναι γνωστή για την απαξιωτική και αγενή συμπεριφορά της προς τους ασκούμενους δικηγόρους.


Ενώ πρόκειται για περιστατικό μεμονωμένο, καθώς στην πλειοψηφία τους η συμπεριφορά των δικαστικών υπαλλήλων προς τους δικηγόρους και τους ασκούμενους δικηγόρους είναι άψογη, θεωρούμε τέτοια περιστατικά απαράδεκτα και καθ' όλα απαξιωτικά προς την ιδιότητα του ασκούμενου δικηγόρου, ιδιότητα η οποία δεν υπολείπεται σε τίποτα αυτής του δικηγόρου, εκτός της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Κυρίως δεδομένου ότι η συνεργασία δικηγόρων και ασκουμένων δικηγόρων με τους δικαστικούς υπαλλήλους, πόσω μάλλον με τους γραμματείς εδρών, επιβάλλεται να γίνεται επί ίσοις όροις, χωρίς να παρεισφρύουν συμπεριφορές απαξιωτικές και αγενείς, και μάλιστα εμφατικά λόγω της ιδιότητας του ασκούμενου δικηγόρου. 


Από την πλευρά μας, ως Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, θα διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο τον σεβασμό και τη μεταχείριση επί ίσοις όροις στους συναδέλφους μας και δηλώνουμε πως δεν θα ανεχθούμε τη συνέχιση τέτοιων συμπεριφορών, από όπου κι αν αυτές προέρχονται. Πρωτεύον μέλημά μας είναι η άσκηση να πραγματοποιείται υπό συνθήκες σεβασμού και εκτίμησης προς την ιδιότητα του ασκούμενου δικηγόρου και προς το πρόσωπο του κάθε συναδέλφου ατομικά. Ζητούμε λοιπόν την άμεση παρέμβαση της κ. Προϊσταμένης του Ειρηνοδικείου, καθώς και του Δ.Σ.Θ., ώστε να μη σημειωθεί ξανά τέτοιου είδους περιστατικό και να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ ασκουμένων δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων.
Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ
Ο Πρόεδρος                                                           Η Γραμματέας
Μήττας Μιχάλης                                                     Φουλίδου Ανδριάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου