Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Άσκηση Δικαστήρια - Πληρωμές

Μετά από νέα ενημέρωσή μας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης πως η καταβολή των οφειλόμενων μισθών των συναδέλφων που εργάζονται στα δικαστήρια αναμένεται να γίνει την Παρασκευή 2-5-2014 και θα περιλαμβάνει τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο και Μάρτιο όσων ξεκίνησαν στις 15-9-2013. Οι μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος όσων ξεκίνησαν στις 15-3-2014 θα καταβληθούν έως τις 16-5-2014.

Για το ΔΣ του ΣΑΔΘ
Ο Πρόεδρος                                                                      Η Γραμματέας
Γαβαθόπουλος Θράσος                                                    Πολυχρονίου Στεφανία

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αυριο 1η Μαϊου το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και τα εργατικά συνδικάτα καλούν σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς και συγκεκριμένα στην 24ωρη Γενική Απεργία, την συγκέντρωση στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στις 10.30 και σε συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

Για την ανεργία, την ανασφάλεια, την υπονόμευση του επαγγελματικού μας μέλλοντος, την οικονομική εξαθλίωση και την υπονόμευση της δικαιοσύνης και του δικηγορικού λειτουργήματος, καλούμε ως Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης και Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης ολους τους συναδέλφους σε συμμετοχή στις ανωτέρω εκδηλώσεις!!

Επικοινωνια: eandith@gmail.com, askoumenoithess@blogspot com, 6970057700

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ                                                                  Για το ΔΣ του ΣΑΔΘ

Ο Πρόεδρος                                                                                   Ο Πρόεδρος
Μήττας Μιχάλης                                                                            Γαβαθόπουλος Θράσος

Η Γραμματέας                                                                               Η Γραμματέας
Φουλίδου Ανδριάνα                                                                      Πολυχρονίου Στεφανία

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Προηγούμενα Θέματα Εξετάσεων Υποψηφίων Δικηγόρων (Εμπορικό Δίκαιο)









Προηγούμενα Θέματα Εξετάσεων Υποψηφίων Δικηγόρων (Πολιτική Δικονομία)









Προηγούμενα Θέματα Εξετάσεων Υποψηφίων Δικηγόρων (Αστικό Δίκαιο)











Προηγούμενα Θέματα Εξετάσεων Υποψηφίων Δικηγόρων (Ποινική Δικονομία)







Προηγούμενα Θέματα Εξετάσεων Υποψηφίων Δικηγόρων (Ποινικό Δίκαιο)







Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Άσκηση Δικαστήρια - Συνέλευση

Ενόψει των συνεχών καθυστερύσεων στην καταβολή της μισθοδοσίας των συναδέλφων που εργάζονται στα δικαστήρια αλλά και των ασαφών απαντήσεων και χρονοδιαγραμμάτων από πλευράς Υπουργείου Δικαιοσύνης στις συνεχείς ερωτήσεις μας, καλούμε αύριο στις 14.00 στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου συνέλευση των ασκούμενων δικηγόρων της Θεσσαλονίκης που εργάζονται στα δικαστήρια προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις μας. Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη!

Για το ΔΣ του ΣΑΔΘ

Ο Πρόεδρος                             Η Γραμματέας
Γαβαθόπουλος Θράσος          Πολυχρονίου Στεφανία

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ Α' ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ Α' ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Γίνεται γνωστό στους υποψηφίους δικηγόρους ότι η εξέταση της γραπτής δοκιμασίας των προκηρυχθεισών εξετάσεων της Α' περιόδου Μαρτίου 2014 θα γίνει στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατά τις παρακάτω ημέρες και ώρες και τα ακόλουθα μαθήματα:
1) 02-05-2014 ημέρα Παρασκευή ώρα (17.30 - 20.30) ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
2) 03-05-2014 ημέρα Σάββατο ώρα (09.00-12.00) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ
3) 03-05-2014 ημέρα Σάββατο ώρα (17.00-20.00) ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
4) 04-05-2014 ημέρα Κυριακή ώρα (09.00-12.00) ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
5) 04-05-2014 ημέρα Κυριακή ώρα (17.00-20.00) ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν στον τόπο των εξετάσεων τριάντα (30) λεπτά πριν από την έναρξη της καθορισθείσας εξέτασης. Επιτρέπεται η χρήση μόνο κωδίκων και νόμων και όχι οποιουδήποτε άλλου εντύπου, σημειώσεων ή άλλων βοηθημάτων (όχι συγγράμματα, σχολιασμένοι Κώδικες ή Κώδικες με ιδιόχειρες σημειώσεις), καθώς επίσης οποιουδήποτε ηλεκτρονικού μέσου (ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets, κινητών τηλεφώνων).
Οι υποψήφιοι πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητά τους ή ταυτότητα ασκούμενου δικηγόρου, άλλως δεν θα γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις.
Θεσσαλονίκη 16-4-2014

Η Γραμματέας της Εξεταστικής Επιτροπής
Δέσποινα Σταλίδου

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Δημοψήφισμα για την Ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Μετά από σχετική κινητοποίηση συλλογικοτήτων, φορέων και πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του δημόσιου αγαθού του νερού σε ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά και κατά τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Ευόσμου - Κορδελιού, Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά, Πυλαίας - Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου, την Κυριακή 18-5-2014 θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη δημοψήφισμα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και ερώτημα "Συμφωνείτε με την ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης; Ναί/Όχι".

Μετά από αίτημα του Πρόεδρου της ΠΕΔΚΜ προς τον ΔΣΘ ζητείται η εθελοντική συμμετοχή (ελλείψει θεσμικού πλαισίου που να επιτρέπει χρηματοδότηση) μελών του ΔΣΘ προκειμένου να στελεχωθεί η 15μελής Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και 47 ακόμα μέλη τοπικών εφορευτικών επιτροπών στους παραπάνω Δήμους. 

Ως ΕΑΝΔιΘ και ΣΑΔΘ θεωρούμε αναγκαία την συμβολή των μελών μας στην προσπάθεια να αποτραπεί η παραχώρηση του υπέρτατου αγαθού σε ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία μονοπωλιακά θα το εκμεταλλεύονται για την μεγιστοποίηση του κέρδους τους και μάλιστα παρά το γεγονός ότι η ΕΥΑΘ και οι υποδομές της έχουν δημιουργηθεί με χρήματα πολιτών, η δε πώλησή της θα γίνεται με όρους επιζήμιους και αδιαφανείς. 

Ως εκ τούτου καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια των κατοίκων της Θεσσαλονίκης για την σωτηρία του θεμελιώδους αυτού κοινωνικού αγαθού. 

Επικοινωνία: eandith@gmail.com, askoumenoithess.blogspot.com, τηλ: 6970057700

Το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ
Το ΔΣ του ΣΑΔΘ

Διανομή Εκπτωτικών Καρτών

Tην Παρασκευή 11/4/2014 θα διανεμηθούν οι εκπτωτικές κάρτες στα μέλη του ΣΑΔΘ. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί τις ώρες 13.30-14.30 στην αίθουσα δικηγόρων στον 3ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου (απέναντι από το ακροατήριο των αυτοκινητικών διαφορών).

Επικοινωνία: askoumenoithess@yahoo.com, askoumenoithess.blogspot.com, facebook/Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης, τηλ: 6970057700

Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης - ΕΑΝΔιΘ

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Την Τρίτη 8-4-2014 και ώρες 13.00 - 21.00 στον 1ο όροφο της ΝΟΠΕ θα διεξαχθούν οι εκλογές του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων Νομικής ΑΠΘ.

Πανελλαδική Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη 9/4/2014. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ως Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης και Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που υποβαθμίζει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων αλλά και επιδεινώνει τις συνθήκες άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος ιδίως για τους νεότερους συναδέλφους!

Επικοινωνία: eadnith@gmail.com, askoumenoithess.blogspot.com, τηλ: 6970057700

ΕΑΝΔιΘ - ΣΑΔΘ