Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΠΟΛΔ


Σήμερα Τρίτη 2-12-2014 και την Τετάρτη 3-12-2014 διεξάγεται το δικηγορικό δημοψήφισμα που προκήρυξε η Πανελλαδική Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων. Το δημοψήφισμα διενεργείται ώρες 07.00 - 19.00 στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, για το κατατεθέν σχέδιο του ΚΠολΔ καθώς και για τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι η συμμετοχή και η καταδίκη δια της ψήφου όλων μας στην διαδικασία αυτή, είναι όσο ποτέ αναγκαία, καθώς το σχέδιο του Κώδικα που παρουσιάστηκε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις του νομικού κόσμου της χώρας, στοχεύει αποκλειστικά στην διασφάλιση των συμφερόντων των πιστωτικών ιδρυμάτων και των μεγάλων δικηγορικών εταιριών σε βάρος του πολίτη και της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων.
Για τους λόγους αυτούς, ως ΕΑΝΔιΘ, καλούμε όλους τους δικηγόρους της Θεσσαλονίκης και ιδίως τα μέλη μας και τους νέους συναδέλφους, να προσέλθουν στις κάλπες, έχοντας πλήρη συνείδηση των συνθηκών που επικρατούν και των προθέσεων των συντακτών του σχεδίου του νέου ΚΠολΔ. Η πλήρης αποδοκιμασία του νέου Κώδικα είναι επομένως απαραίτητη, δια του «ΟΧΙ» στην σημερινή διαδικασία και την συνέχιση των κινητοποιήσεών μας με αμείωτη ένταση και την μορφή των αποχών, έως την απόσυρση του σχεδίου και την επαναφορά του προς συζήτηση.

Επικοινωνία: eandith@gmail.com, facebook/EΑΝΔιΘ, τηλ. 6970057700

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ
Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γραμματέας

Μήττας Μιχάλης                                                                     Φουλίδου Ανδριάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου