Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Αποζημιώσεις Δικαστικών Αντιπροσώπων

Μετά το ΦΕΚ όπου καθορίζονται οι αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων, όλοι παρατηρήσαμε σήμερα παραλαμβάνοντας τα εντάλματα πληρωμής, τον καθορισμό των οδοιπορικών για τους διορισμένους εκτός έδρας. Το ύψος των οδοιπορικών καθορίζεται σε 0,15 ευρώ ανά χιλιόμετρο και επιπροσθέτως συγκεκριμένο ποσό για ακτοπλοϊκά ναύλα. Η απόπειρα να "χρυσωθεί το χάπι" με την κατάργηση των κρατήσεων και της φορολόγησης της αποζημίωσης μόνο γέλωτα μπορεί να προκαλέσει, αφού ούτως ή άλλως η νομιμότητά τους αμφισβητούταν.

Είναι σαφές ότι το ποσό των 90 ευρώ ημερησίως για 9 έως 12 ημέρες και οδοιπορικά για δύο μόνο μετακινήσεις που σπάνια ξεπερνούν τα 150 ευρώ για οποιοδήποτε σημείο της χώρας, αποτελούν εξευτελιστικό ποσό αποζημίωσης. Αξίζει να επισημανθεί ότι τα ανωτέρω αντιστοιχούν στην διεξαγωγή και των δύο Κυριακών και των συνολικά 5 κάλπεων που θα στηθούν, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2012 οι αμοιβές ήταν 115 ευρώ την ημέρα για 7 ημέρες μόνο για μία Κυριακή. 

Δεδομένου ότι οι εκλογικές αναμετρήσεις της 18ης και 25ης Μαΐου 2014 εκτός της κρισιμότητας τους, παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες, απαιτούν ασφαλώς περισσότερη προετοιμασία από τους δικαστικούς αντιπροσώπους και συνεπάγονται σημαντικά υψηλότερα έξοδα (4 μετακινήσεις για όσους δεν μείνουν στο τόπο όπου διορίστηκαν ή 12 διανυκτερεύσεις για όσους μείνουν στο ενδιάμεσο διάστημα), ως ΕΑΝΔιΘ θεωρούμε αναγκαία την έκδοση συμπληρωματικής υπουργικής απόφασης που επαναφέρει την αποζημίωση των συναδέλφων που διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι σε επίπεδα που ανταποκρίνονται στα έξοδα και τις υπηρεσίες τους. Συγκεκριμένα απαιτούμε την καταβολή οδοιπορικών που αντιστοιχούν σε τέσσερις συνολικά μετακινήσεις και την αύξηση των ημερών και του ύψους της αποζημίωσης στα επίπεδα του 2012.

Επικοινωνία: eandith@gmail.com, askoumenoithess.blogspot.com, τηλ: 6970057700, 6987558888


Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ
Ο Πρόεδρος                                            Η Γραμματέας
Μήττας Μιχάλης                                      Φουλίδου Ανδριάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου