Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ψηφισμα ΓΣ Συλλογου Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης


Οι ασκουμενοι δικηγοροι εργαζονται κατα κανονα σε συνθηκες πληρους εργασιακης εκμεταλλευσης. Η προβλεπομενη απο τον Δικηγορικο Συλλογο Θεσσαλονικης ελαχιστη αμοιβη για τους ασκουμενους δικηγορους παραμενει δυστυχως κενο γραμμα. Η συντριπτικη πλειοψηφια των συναδελφων εργαζονται σε δικηγορικα γραφεια με ωραριο πλεον του οκταωρου με αμοιβη μηδεν
ικη ή συμβολικη και που σε καθε περιπτωση δεν ανταποκρινονται στο ποσο των 300€ που εχει οριστει απο το ΔΣ του ΔΣΘ. Μαλιστα οι ασκουμενοι δικηγοροι αποτελουν αυτη τη στιγμη την χειροτερα αμοιβομενη κατηγορια εργαζομενων πτυχιουχων ΑΕΙ ακομα και στην Ελλαδα του μνημονιου και του εργασιακου μεσαιωνα.

Ταυτοχρονα απο τον Αυγουστο του 2011 οι ασκουμενοι δικηγοροι καλουνται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να καταβαλλουν στον Τομεα Υγειας Δικηγορων ασφαλιστικες εισφορες. Περαν των αμφιβολιων περι της συνταγματικης ορθοτητας της συγκεκριμενης ρυθμισης ειναι προφανης και ο αδικος χαρακτηρας της. Οι ασκουμενοι δικηγοροι, με ελαχιστο ή μηδενικο εισοδημα, καλουνται να καταβαλλουν υπερογκες ασφαλιστικες εισφορες. Η πλειοψηφια των συναδελφων εξωθουνται στην αναγκαστικη -λογω αδυναμιας- εισφοροδιαφυγη και στην αναγκαστικη απωλεια της ασφαλιστικης τους καλυψης. Η σχεση εξαρτησης που συνδεει τον ασκουμενο με τον ασκουντα δικηγορο, σε συνδυασμο με τις κακες οικονομικες συνθηκες που επικρατουν στον χωρο της δικηγοριας καθιστουν αναγκαια την κοινωνικου χαρακτηρα παρεμβαση των δικηγορικων συλλογων.

Για τους λογους αυτους ως Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης ζητουμε: 
Την αναληψη της καλυψης των υποχρεωτικων ασφαλιστικων εισφορων των ασκουμενων δικηγορων απο τους κατα τοπους Δικηγορικους Συλλογους μεσω ποσοστου επι των παραβολων ή αλλων παγιων τελων που οι δικηγοροι πληρωνουν.
Την αναγνωριση της ηδη προβλεπομενης απο το ΔΣ του ΔΣΘ ελαχιστης αμοιβης των ασκουμενων δικηγορων και απο τον νεο αναθεωρημενο Κωδικα Δικηγορων.

Ως ασκουμενοι δικηγοροι της Θεσσαλονικης καλουμε τον Δικηγορικο Συλλογο Θεσσαλονικης συντασσομενος μαζι μας και εκπροσωποντας μας να προωθησει και να διεκδικησει τα δυο αυτα ουσιαστικα αιτηματα μας σε καθε δυνατο επιπεδο.

Επικοινωνία: askoumenoithess@yahoo.com, askoumenoithess.blogspot.com, facebook/Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης, τηλ. 6970057700

Σύλλογος Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου