Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΧΕΣ!!

Σημερα ειχαμε τις εξης εξελιξεις:
Οσον αφορα στις πληρωμες των ασκουμενων που εργαζονται στα δικαστηρια, "αρμοδιοι" του υπουργειου ανεφεραν σε συναδελφους της Αθηνας (εμεις δεν καταφεραμε να τους βρουμε στο τηλεφωνο) οτι μαλλον θα καταβληθει ο Μαρτιος και ο Απριλιος τελη της επομενης εβδομαδας. Ωστοσο αυτην την στιγμη καμια δηλωση δεν μπορουμε να θεωρησουμε αξιοπιστη καθως απο τα μεσα Απριλιου που βρισκομαστε σε επικοινωνια με το υπουργειο παντα υπαρχει η ιδια αντιμετωπιση: υπεκφυγες, προσβολες και τελικα προθεσμιες που οι ιδιοι θετουν χωρις ποτε να τηρουν! Οι πληρωμες πο εγιναν για τον Φεβρουαριο και μισο Μαρτιο επισης δεν μας διασφαλιζουν, καθως επετευχθησαν μετα απο συνεχεις πιεσεις μας και παντως μετα απο 4 μηνες. Επιπλεον πρεπει να σημειωθει οτι αν δεν πληρωθουμε μεχρι τις εκλογες υπαρχει σοβαρος κινδυνος να αντιμεωπισουμε νεα, μεγαλυτερη και πιο αξεπεραστη καθυστερηση λογω των αλλαγων που θα επελθουν στο υπουργειο με την νεα κυβερνηση (αν σχηματιστει) αλλα και τωνι αργιων του καλοκαιριου που ακολουθουν αμεσως μετα.
Οσον αφορα στην ολοκληρωση του δευτερου εξαμηνου στις 15/9 αντι 15/7 ο προεδρος του ΔΣΘ μας ενημερωσε οτι θα στειλει και σχετικο εγγραφο αιτημα καθως εν τελει χθες δεν ελαβε το προσχεδιο της υπουργικης αποφασης. 

Ενοψει ολων των παραπανω, σημερα Τεταρτη 6/6/2012 στον ΔΣΘ εγινε συναντηση εκπροσωπων απο ολα τα τμηματα των δικαστηριων της Θεσσαλονικης (εκτος της εισαγγελιας πρωτοδικων). Συγκεκριμενα ηταν παροντες εκπροσωποι του εφετειου, της εισαγγελιας εφετων, του πρωτοδικειου, του ειρηνοδικειου, του διοικητικου εφετειου και του διοικητικου πρωτοδικειου. Συνολικα απο ολα τμηματα, βασει των ψηφοφοριων που διεξηχθησαν την προηγουμενη, προεκυψε οτι η πλειοψηφια ταχθηκε υπερ των σχεδιαζομενων κινητοποιησεων (αποχες-στασεις εργασιας). Μαλιστα, στα δυο μεγαλυτερα τμηματα (εφετειο - πρωτοδικειο) το αποτελεσμα ηταν αθροιστικα 24 υπερ - 3 κατα. Επισης, ακομα περισσοτεροι δηλωσαν πως αν αποφασιστουν εν τελει αυτες οι κινητοποιησεις απο την πλειοψηφια, θα συμμετασχουν. 

Εν τελει, αποφασιστηκε πως λογω της μικρης συνολικης διαφορας υπερ - κατα, της απουσιας εκπροσωπων της εισαγγελιας πρωτοδικων και των εκει αποτελεσματων της ψηφοφοριας αλλα και λογω του οτι ορισμενα τμηματα ταχθηκαν ξεκαθαρα υπερ των κινητοποιησεων αμεσα, άλλα κρατησαν σταση αναμονης και σε λιγα μόνο παρουσιατηκε ισορροπια καταληξαμε οτι την Πεμπτη 7/6 θα προχωρησουν οργανωμενα σε αποχη οσα τμηματα τασσονται υπερ ενω οσοι αλλοι επιθυμουν μπορουν ανα τμημα ή και μεμονωμενα να ακολουθησουν, ειδοποιωντας μας φυσικα για οτι χρειαστουν.

Ως Συλλογος Ασκουμενων Δκηγορων Θεσσαλονικης προτεινουμε η αυριανη αποχη να λαβει την εξης μορφη: προκειμενου να υπαρξει ο απαραιτητος χρονος προκειμενου να ενημερωθουν ολοι οι ασκουμενοι αλλα και τα γραφεια που εργαζονται προσωπικα για τα τεκταινομενα, η αποχη θα ξεκινησει στις 10.00 πμ. Ως εκ τουτου οσοι εργαζονται θα προσελθουν στα γραφεια τους κανονικα και φυσικα αφου υπογραψουν προσελευση. Στις 10.00 πμ θα συγκεντρωθουμε στο αιθριο του δικαστικου μεγαρου με σκοπο να δημοσιοποιησουμε το προβλημα και θα παραμεινουμε στον χωρο του μεγαρου μεχρι την ληξη της βαρδιας μας. Η αποχη δεν σημαινει διακοπες αλλα ειναι μεσο πιεσης για να πετυχουμε οσα διεκδικουμε. Ταυτοχρονα ως Συλλογος θα αναλαβουμε την διανομη των σχετικων ανακοινωσεων για τα τμηματα που συμμετεχουν. 

Κουραστηκαμε απο την κοροϊδια και την αναβλητικοτητα μερικων υπαλληλων του υπουργειου. Ειμαστε νεοι επιστημονες που με κοπο απεκτησαν το πτυχιο τους και σε λιγο καιρο νεοι δκηγοροι. Η αξιοπρεπεια μας και οι οικονομικες μας αναγκες δεν μας επιτρεπουν να συνεχισουμε να κανουμε υπομονη οπως μας ζητουν ανθρωποι που πληρωνονται εγκαιρα και παχυλα! Τα τμηματα που αποφασισαν αποχη θα προχωρησουν κανονικα, η συμμετοχη του καθενος επαφιεται μονο στο αισθημα αλληλεγγυης, την συνειδηση και την αξιοπρεπεια του!

Για οποιαδηποτε διευκρινιση-σχολιο-προταση κλπ
πληροφοριες: askoumenoithess.blogspot.com, askoumenoithess@yahoo.com, 6970057700, facebook/ Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου