Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012


Εγγραφη στον Συλλογο!


Ο Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης ειναι αποτελεσμα της προσπαθειας των ασκουμενων δικηγορων της Θεσσαλονικης να δημιουργησουν ενα μεσο ανεξαρτητης, ενιαιας και συλλογικης εκφρασης τους. Σε αυτα τα πλαισια ο συλλογος λειτουργει με πληρη ανεξαρτησια απο τον ΔΣΘ, δεν εχει παραταξεις, οι αρχαιρεσιες ειναι ανοικτες σε ολους με ενιαιο ψηφοδελτιο και οι αποφασεις λαμβανονται μεσω γενικων συνελευσεων.

Η αναγκη οργανωσης και εκπροσωπησης μας ειναι κατι περισσοτερο απο αναγκαια στην εποχη της κρισης και των συνεχων αλλαγων στον χωρο της δικαιοσυνης. Σημερα προτεραιοτητες ειναι φυσικα οι καθυστερησεις στην μισθοδοσια των συναδελφων μας που εργαζονται στα δικαστηρια (πρωτο και δευτερο εξαμηνο) σε σημειο να δημιουργουνται αμφιβολιες για την τελικη καταληξη των χρηματων αλλα και η παραταση στην τελικη διαρκεια του εξαμηνου, που ειναι ακομα στον αερα. Αν και εχουμε ερθει σε συνεχη και πιεστικη επικοινωνια με τους αρμοδιους φορεις και εχουμε λαβει σχετικες διαβεβαιωσεις τιποτα ακομα δεν μας εξασφαλιζει και δεν μας επιτρεπει να χαλαρωσουμε. Περα ομως απο τα κυρια αυτα θεματα, ως Συλλογος εχουμε θεσει μια ακομα σειρα στοχων: την αμεση καταργηση της υποχρεωτικης ασφαλισης των ασκουμενων, την αμεση καταργηση και στην Θεσσαλονικη των 30 υποχρεωτικων παραστασεων, την εργασιακη διασφαλιση των ασκουμενων μεσω της αναθεωρησης του κωδικα δικηγορων και την ουσιαστικοποιηση του εκπαιδευτικου χαρακτηρα της ασκησης με την διοργανωση σεμιναριων.Η συμμετοχη στον Συλλογο Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης οσο το δυνατον περισσοτερων ασκουμενων και η περαιτερω οργανωση του θα ενδυναμωσει την φωνη μας και θα μας επιτρεψει να πετυχουμε οσα διεκδικουμε. Ο Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης ειναι η φωνη των ασκουμενων της πολης, ανηκει σε ολους μας και οφειλουμε να τον στηριξουμε με την συμμετοχη μας!

Γι' αυτους τους λογους καλουμε ολους τους ασκουμενους δικηγορους της Θεσσαλονικης που δεν ειναι ηδη μελη να εγγραφουν στον συλλογο μας, στελνοντας μας μια απλη υπευθυνη δηλωση ή επικοινωνωντας μαζι μας: askoumenoithess.blogspot.com, facebook/Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης
askoumenoithess@yahoo.com, 6970057700

Συλλογος Ασκουμενων Δικηγορων Θεσσαλονικης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου